DESIGN&PAPER – 10 godina inspiracije

Design&Paper blog zaživio je 2012. kao inicijativa Europapier Grupe, a njene Design Paper kolekcije papira poznaju i cijene mnogi dizajneri i tiskari na području Srednje i Istočne Europe. Predanost tome da svojim klijentima i partnerima uvijek pruži najbolju podršku, kako bi njihovi projekti zaživili, Europapier čini pouzdanim i uglednim partnerom među profesionalcima u industriji dizajna  i papira. Vjerujemo da projekt ne završava njegovom produkcijom stoga na Design&Paper, slavimo važnost rada! Naš cilj je inspirirati i educirati čitatelje, izlaganjem talentiranih radova u jednoj od 9 naših kategorija:Papir+Tisak, Umjetnost+Ilustracija, Tipografija,Novosti+Događaji, Brendiranje+Pakiranje, Objavljivanje, DIY, i Dizajn. Ova obljetnica bila je inspiracija za vizual naše kampanje pod nazivom “10 Years Of Inspiration”, koja predstavlja jubilej boja i oblika, te inspiracija za naš novi logotip – koji ćemo promovirati sljedećih godinu dana.

Proslavimo 10 godina Design&Paper  i prisjetimo se kako je sve počelo

Od prvog objavljenog članka na Design&Paper blogu u prosincu 2021. do danas objavili smo više od 1400 članaka različite tematike, od najnovijih trendova u segmentu pakiranja i brendiranja, izdavačkih projekata, do trendova i događaja u industriji dizajna i papira i noviteta u tehnici tiska i završne obrade materijala. Ali kako se približavamo kraju godine, kada ćemo službeno proslaviti našu 10-godišnjicu, obilježavamo desetljeće kreativnosti, inspiracije i strasti koje smo imali zadovoljstvo podijeliti s Vama, našom zajednicom ljubitelji papira i dizajna. No, prije nego što pogledamo u budućnost, vrijeme je da proslavimo našu prošlost i prisjetimo se nekih kronoloških događaja. Pridružite nam se u otkrivanju nekih od naših najpopularnijih tema i favorita čitatelja, kao i nekoliko osobnih zanimljivosti tijekom godina. Uključen je jedan od naših prvih DIY projekata, prekrasne knjige o umjetnosti koje su prkosile svijetu izdavaštva i trenutak kada je Design & Paper dobio svoju prvu preobrazbu.

Upoznajte Design & Paper tim

Iza gotovo svakog uspješnog projekta, krije se uspješan tim. Ovo pravilo jednako vrijedi bilo da se radi o random mjestu, profesionalnom sportu ili u ovom slučaju Design&Paper blogu. Iza ovog projekta kriju se tri osobe koje doprinose procesu na jedinstven način. Iako individualne nage i strasti, zajednički nam je cilj kreirati za vas najbolji sadržaj i podijeliti s Vama ljubav prema dizajnu. Brojni ljudi i profesionalci u industriji tijekom godina pridonijeli su stvaranju Design & Paper bloga, ali najveću ulogu ima ovaj tročlani tim.