IZJAVE HEINZEL GRUPE O ZAŠTITI OKOLIŠA

 

Sukladno našoj politi zaštite okoliša činimo sve kako bi smanjili naš poslovni utjecaj na okoliš na najmanju moguću razinu. Osim težnje za maksimalnom učinkovitošću glavni naglasak stavili smo na sve aktivnosti zaštite okoliša i smanjenje ekološkog utjecaja našeg poslovanja. U potpunosti provodimo sustav kontrole kvalitete u našim tvornicama certificiran u skladu s ISO 9001, a naš standard upravljanja okolišem je certificiran u skladu s ISO 14001.

Europapier je kao i naše globalno trgovačko društvo FSC® (FSC C017326) i PEFC (PEFC/06-37-03)    certificirano. Uvjereni smo da su ovi sustavi upravljanja korisni za sve naše aktivnosti zahvaljujući činjenici da su ih usvojili svi zaposlenici naših tvrtki. Naši zaposlenici su svjesni da dijele zajedničku odgovornost za utjecaj koji njihov rad ima na okoliš, a oni znaju kako ga učinkovito ograničiti.

Politika okoliša, kvalitete i sigurnosti je sastavni dio naše strategije Grupe. Odgovornost za okoliš jedan je od ključnih čimbenika svih aktivnosti Grupe. Cilj nam je smanjiti naš poslovni utjecaj na okoliš na najmanju moguću mjeru. Pridržavamo se načela kontinuiranog poboljšanja u svim našim aktivnostima.

Opsežan sustav obrazovanja i osposobljavanja djelatnika naših tvrtki u svim kategorijama rada - od operatera preko srednjeg menadžmenta do rukovoditelja doprinosi tim pozitivnim rezultatima.
Pokušavamo usaditi najviše vrijednosti, ne samo unutar naše tvrtke, nego također i dobavljačima sirovina i usluga koje naše tvrtke koriste. Ohrabrujemo naše kupce da iskoriste naš asortiman proizvoda koji je u najvećoj mogućoj mjeri proizveden na ekološki način. Gradimo pozitivan odnos s javnošću, državom, zajednicom i regionalnim institucijama, kao i drugim tvrtkama.

Alfred H. Heinzel, Predsjednik Heinzel Grupe