PONOSNI SMO VLASNICI ISO CERTIFIKATA: ISO 9001 (9001:2015) i ISO 14001 (14001:2015)

Europapier Adria d.o.o. je prosuđen te se potvrđuje da zadovoljava norme ISO 9001: 2015 i ISO 140001:2015 za navedeni opseg aktivnosti: trgovina, skladištenje i distribucija proizvoda od papira i proizvoda iz segmenta higijene.

EUROPAPIER_ADRIA_HAA_9_hr.pdf

EUROPAPIER_ADRIA_HAA_14_hr.pdf

PEFC™ (PEFC/06-37-03) naljepnica, uvedena Programom za poticanje certifikacije šuma (Programme for Endorsement of Forest Certification™), potvrđuje da drvna sirovina koja je upotrijebljena u izradi konačnog proizvoda, potječe iz ekološki održivog gospodarenja šumama, zadovoljava standarde za izdavanje certifikata od strane PEFC™ (PEFC/06-37-03) ili ispunjava kriterije PEFC™ (PEFC/06-37-03) lanca očuvanja prirode i gospodarenja šumama.
For more information about PEFC™, please click on following link:  https://www.pefc.org/


PEFC™ - Europapier Certificate

FSC® (FSC C017326) 
Naljepnice s logom FSC® (FSC C017326), koje je uveo Forest Stewardship Council® (Vijeće za upravljanje šumama), pruža jamstvo, da je drvo kao osnovna sirovina proizvoda nabavljeno iz ekološki održivog gospodarenja šumama sirovina u skladu s FSC® (FSC C017326) standardima ili poštivanjem kriterija neprekinutog lanca skrbi FSC® (FSC C017326) u prometu drvnim proizvodima. 
For more information about FSC®, please click on following link:  http://www.fsc-info.org/


FSC® - Europapier Certificate

Europska eko oznaka (Eko cvijet)
Europska eko oznaka za proizvode od papira je sveobuhvatna eko oznaka koja se primjenjuje na svježem i recikliranim vlaknima i definira kriterije u vezi emisije, potrošnje energije, podrijetla sirovina i određenih kemikalija.
 

Nordic Swan (Nordijski labud)
Nordic Swan sveobuhvatna eko oznaka za proizvode od papira koja se primjenjuje na svježa i reciklirana vlakna i definira kriterije u vezi emisije, potrošnje energije, podrijetla sirovina i određenih kemikalija.

Ugljik neutralni proizvodi
Određuje jesu li emisije stakleničkih plinova koje vode globalnom zatopljenju vezane uz proizvodnju određenog proizvoda neutralne, zahvaljujući investicijama koje financiraju obnovljive izvore energije kao što su vjetroelektrane, solarne ćelije ili poboljšanja energetske učinkovitosti.

Blue Angel (Plavi anđeo)
Blue Angel je sveobuhvatna eko oznaka koja se odnosi na proizvode koji su isključivo ili u velikoj mjeri načinjeni od recikliranih vlakana te definira kriterije glede razreda kvalitete iskorištenog recikliranog papira i kemikalija. 
 

Certified Green Energy (Green-e)
Oznaka Green-e (zeleno-e ) prepoznatljiv je simbol koji pomaže potrošačima da prepoznaju proizvode koji u svom procesu proizvodnje koriste obnovljive izvore energije. Ova oznaka potvrđuje da energetski certifikati obnovljivih izvora (Renewable Energy Certificates-REC) zadovoljavaju stroge standarde za zaštitu životne sredine i zaštitu potrošača.

 Energija vjetra

Oznaka simbolizira uporabu električne energije pri proizvodnji papira, nastalu korištenjem vjetra kao obnovljivog izvora energije.