IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

Zaštita privatnosti Vaših podataka vrlo nam je važna, pogotovo kada koristite našu web stranicu. Stoga, ova Izjava o politici zaštite privatnosti podataka pruža Vam sveobuhvatne informacije o vašim osobnim podacima koje obrađujemo kada koristite naše web usluge i kako ih (kao voditelj obrade) štitimo. Podaci se obrađuju na temelju važećih zakonskih odredbi.

Voditelj obrade podataka: Europapier Adria d.o.o.
Zastupnik kontrolora: Iva Brajević
Kontakt službenika za zaštitu podataka dataprotection@europapier.hr

A) Posjet našoj web stranici

Prilikom posjeta našoj web stranici ili našoj web trgovini, niti jedan Vaš osobni podatak neće biti pohranjen na našim web poslužiteljima bez Vaše izričite privole. Međutim, za bolje korištenje naše web stranice ili naše web trgovine, prednost je da se log datoteke i kolačići privremeno pohranjuju; zbog toga od Vas traž) Posjet našoj web straniciimo privolu na našoj web stranici. Niste dužni dati navedenu privolu i moći ćete koristiti web stranicu i bez privole; međutim, u nekim ćete slučajevima doći do nekih ograničenja u korištenju naše web stranice.

B) Privola za pohranu i korištenje log datoteka i korištenje kolačića

1. Ako dajete svoju izričitu privolu za pohranu i korištenje log datoteka i korištenje kolačića, naši će web poslužitelji privremeno spremiti svaki pristup u datoteku zapisnika. Time će se prikupljati i pohraniti sljedeći podaci:

-IP adresa računala
-Datum i vrijeme pristupa
-Ime i URL preuzete datoteke
-Količina prenesenih podataka
-Podaci o tome je li zahtjev bio uspješan (HTTP statusni kod)
-Informacije o pregledniku i operacijskom sustavu
-Web stranica iz koje potječe pristup

Pravni temelj za pohranjivanje tih podataka je naš legitimni interes, jer takvi podaci, posebice, služe svrsi pravilnog rada poslužitelja i sigurnosti sustava (članak 6. stavak 1. točka f GDPR-a).

Također, ako dajete svoju privolu, naša web stranica također koristi kolačiće (za više informacija pogledajte niže navedenu Politiku kolačića).

Prikupljeni podaci obrađuju se radi omogućavanja korištenja web stranice (uspostavljanje veze), sigurnosti sustava, tehnološke administracije mrežne infrastrukture i radi anonimizacije, statističke procjene korištenja i optimizacije naše prisutnosti na internetu.

Prikupljeni podaci pohranjuju se na maksimalno razdoblje od 38 mjeseci.

Nadalje želimo istaknuti da ćemo IP adrese procjenjivati samo interno, npr. u slučaju napada na mrežnu infrastrukturu.

2. .Podaci koji su pohranjeni prilikom Vašeg pristupili našoj mrežni, otkriti ćemo trećim stranama samo ako smo to obvezni prema zakonu ili sudskoj odluci ili ako je takvo otkrivanje podataka potrebno radi ostvarivanja prava i kaznenog progona u slučaju napada na našu internetsku infrastrukturu. Podaci se ne objavljuju za druge ne komercijalne ili komercijalne svrhe.

3. U odnosu na pohranjene log datoteke ne provodimo sve aktivnosti obrade sami, već se oslanjamo na podršku pažljivo odabranih i pouzdanih partnera (= izvršitelji obrade), posebice ITBH, elements New Media Solutions GmbH. Prikladnim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama navedeni izvršitelji obrade također osiguravaju sigurnost Vaših podataka. Naši partneri nisu ovlašteni koristiti navedene osobne podatke u druge svrhe od onih za koje su ih primili.

4. Politika kolačića

Ako ste dali svoju izričitu privolu na pohranu i korištenje log datoteka i korištenje kolačića prilikom posjete našoj web stranici, naše web stranice će koristiti kolačiće u nekoliko slučajeva izvan onih navedenih u Klauzuli A. Oni služe kako bi naša prisutnost postala korisnija i učinkovitija. Kolačići su male tekstualne datoteke koje preglednik pohranjuje na Vašem računalu. Podaci se prikupljaju i pohranjuju isključivo u anonimnom ili pseudonimiziranom obliku.
Nakon prvog kontakta s web trgovinom, na korisničkom terminalu generiraju se sljedeći kolačići:
Prije prijave:

- language (parametar jezika) = važeći do kraja sesije
- ROUTEID (parametar za loadbalancer) = važi do kraja sesije
Nakon prijave:
- sid (parametar sesije) = važeće do kraja sesije
- sid key (parametar sesije) = važi do kraja sesije

Nakon pristupanja web trgovini i/ili web stranici Google Analytics postavit će sljedeće kolačiće:

_ga: (Google Parametar), vrijedi 2 godine
_gid: (Googleov parametar), vrijedi 24 sata
_gat: (Google Parametar), vrijedi 10 minuta

U postavkama Vašeg preglednika možete odabrati želite li postavljanje kolačića ili ne. Možete spriječiti postavljanje kolačića prema odgovarajućoj postavci; međutim, želimo istaknuti da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije naše web stranice.

5. Uporaba usluge Google Analytics 

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize društva Google Inc.

Google Analytics također upotrebljava kolačiće, tekstualne datoteke pohranjene na Vašem računalu koje omogućavaju analizu Vaše upotrebe web stranice. Informacije o Vašem korištenju ove web stranice koje generiraju kolačići (uključujući Vašu IP adresu) prenijet će se na Google poslužitelja u SAD-u i bit će pohranjeni tamo. Google će koristiti te informacije kako bi analizirao Vaše korištenje web stranice, pripremio izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice i pružio dodatne usluge vezane uz korištenje web stranice i interneta. Također Google će navedene podatke prenijeti trećim stranama, ako je to primjenjivo, pod uvjetom da je to potrebno prema zakonu i samo u mjeri u kojoj treće strane obrađuju takve podatke u ime Google-a. Google ni u kom slučaju neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google pohranjuje.
Postavke kolačića možete spriječiti s odgovarajućom postavkom u pregledniku; međutim, napominjemo da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Nadalje, Google-u možete spriječiti prikupljanje navedenih podataka te njihovu obradu, preuzimanjem i instaliranjem relevantnog dodatka preglednika od https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
Dodatne informacije o uvjetima korištenja i Google-ovim odredbama o politici zaštite privatnosti podataka mogu se pronaći na sljedećim linkovima:
https://support.google.com/analytics/answer/7124332?hl=de
https://www.google.de/intl/de/policies/
Google Inc. ovjeren je u skladu s Ugovorom o zaštiti privatnosti podataka između EU i SAD (EU-SAD Privacy Shield treaty). Potvrda se može pronaći na https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

C) WEB trgovina

1.Ukoliko izradite profil kupca na našoj web stranici ili naručite putem naše web trgovine, morat ćete unijeti osobne podatke u online obrasce. Informacije i/ili podaci koje unesete i podaci koji su rezultat obrade Vaše narudžbe, posebno

- broj narudžbe i status narudžbe
- podatke o isporuci (datum, način isporuke, adresa za dostavu itd.)
- e-pošte

potrebni su za obradu ugovora kojeg sklapamo s Vama.

Navedeni podaci čuvaju se u razdoblju 3 godine. 

2.Vaši osobni podaci neće biti povezani ili sinkronizirani s drugim podacima te će se koristiti isključivo za usluge koje ste zatražili. Vaše podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe ili u svrhu istraživanja tržišta ili istraživanja mišljenja bez Vaše izričite privole.


3.S ciljem ispunjenja ugovornog odnosa s Vama, Vaši će podaci biti objavljeni sljedećim kategorijama primatelja navedenim u nastavku, posebno u sljedećim slučajevima:
a) Podaci će uvijek biti otkriveni špediterima koje upućujemo na isporuku robe. Bit će otkriveni samo oni podaci koji su potrebni za isporuku robe.
b) izravnu isporuku
Ako se Vaši osobni podaci otkrivaju na način da se ti podaci dostavljaju izvršitelju obrade, navedeni podaci mogu se koristiti isključivo u svrhu za koju smo ih dostavili. Naši izvršitelji obrade također štite sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama.


4.Obrada navedenih podataka nužna je za sklapanje ugovora, u protivnom nismo u mogućnosti obraditi Vašu narudžbu. Ukoliko ne zaprimimo navedene podatke, neće se sklopiti nikakav ugovor.

D) Newsletter

1.Ukoliko ste dali izričitu suglasnost za primanje Newsletter-a, možemo Vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podaci koje ste nam dali prilikom sklapanja pretplate na Newsletter koristit će se samo za slanje Newsletter-a. Pretplatu na Newsletter možete u bilo kojem trenutku raskinuti putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletter-u.
U tu svrhu pohranjujemo prikupljene podatke samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste povukli Vašu privolu za primanje Newsletter-a.
Za slanje Newsletter-a koristimo pružatelja usluge MailChimp (u daljnjem tekstu: "MailChimp"), žig društva The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 iz SAD-a , Putem Newsletter-a obavještavamo Vas o našem poslovanju, portfelju proizvoda te trenutnim ponudama, ako ste se pretplatili na ovaj Newsletter. Podatke pohranjene u procesu registracije, odnosno ime i prezime, tvrtku društva, adresu e-pošte i, ako je primjenjivo, IP adresa i podatke o pretplati na Newsletter bit će preneseni i spremljeni od strane Mailchimp-a. Nakon registracije MailChimp će Vam poslati e-mail kako bi potvrdio Vašu registraciju. Više informacija o privatnosti podataka možete pronaći na adresi MailChimp na: mailchimp.com/legal/privacy/. Možete odjaviti pretplatu na Newsletter u bilo kojem trenutku klikom na vezu odjaviti se na kraju svakog Newsletter-a ili slanjem pošte voditelju obrade navedenom na početku ove Izjave.


MailChimp je ovjeren u skladu s Ugovorom o zaštiti privatnosti podataka između EU i SAD (EU-SAD Privacy Shield treaty) i, stoga, se obvezuje da će se pridržavati zahtjeva EU o privatnosti podataka. Ako želite primiti kopiju jamstva sadržanih u istom, kontaktirajte nas ili našeg predstavnika u bilo kojem trenutku.


2.Obrada podataka za primitak biltena nije niti zakonska niti ugovorna obvezna, niti je potrebna za sklapanje ugovora. Stoga ne postoji obveza dostavljanja tih podataka i/ili pristanka na primitak biltena. Pravna osnova za primanje biltena je samo Vaša privola (članak 6. stavak 1. pali GDPR). Ako ne date privolu, neće Vam biti poslan nikakav bilten.

E) Prava ispitanika

Nadalje, obavještavamo Vas o sljedećim pravima koja se dodjeljuju ispitaniku na temelju GDPR-a, a vezana su uz obradu osobnih podataka koji se na njih odnose:
- Pravo na pristup informacijama od strane voditelja obrade, a vezano uz osobne podatke koji se odnose na ispitanika u skladu s čl. 15 GDPR
- Pravo na ispravak u skladu s čl. 16 GDPR
- Pravo brisanja u skladu s čl. 17 GDPR
- Pravo na ograničenje obrade u skladu s čl. 18 GDPR
- Pravo na prenosivost podataka u skladu s čl. 20 GDPR
- Pravo na prigovor protiv obrade u skladu s čl. 21 GDPR


Nadalje, nositelji podataka također imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka. S tim u vezi, upućuje se i na internetsku stranicu nadzornog tijela za zaštitu podataka koja se nalazi na adresi http://azop.hr

F) Veze s drugim pružateljima usluga

Naše web stranice mogu sadržavati veze s drugim pružateljima usluga i veze s našim društvenim mrežama. Ova Izjava o politici zaštite privatnosti podataka odnosi se samo na web stranice i usluge koje su naše vlasništvo te kojima upravljamo. Nemamo utjecaja na vanjske veze koje potječu iz naših usluga. Nismo odgovorni za to jesu li pružatelji usluga ili operatori društvenih mreža u skladu s zakonskim odredbama o zaštiti podataka.

G) Zaštita  tehničnih podataka

Poduzimamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše podatke koje obrađujemo od slučajnog ili namjernog manipuliranja, gubitka, uništenja ili neovlaštenog pristupa. Naše sigurnosne mjere redovito se poboljšavaju u skladu s tehnološkim napretkom.

H) Valjanost i najnovija verzija Izjave o politici privatnosti podataka

Ova Izjava o politici zaštite privatnosti podataka izravno je primjenjiva i zamjenjuje sve prethodne izjave o privatnosti podataka. Zadržavamo pravo izmjene ove Izjave o politici zaštite privatnosti podataka ako smatramo da je to neophodno i/ili svrhovito.